onsdag 6. mai 2009

Heartbeat

Vi kommer selvsagt ikke utenom Heartbeat (Med hjartet på rette staden) som for et par år siden ble kåret til den mest populære TV-serien i Norge gjennom tidene. Location for mange av scenene i serien er den bittelille landsbyen Goathland, bedre kjent som Aidensfield.

Landsbyen ligger øde til på lyngheiene (the Moors) i North Yorkshire, og en fin måte å komme seg dit på er med veterantog! Stasjonen er slik vi kjenner den fra serien, noen vil sikkert også kjenne den igjen fra Harry Potter-filmene.


The North York Moors Railway går fra Pickering til Grosmont, med flotte gamle togsett trukket av enten damp- eller diesellokomotiv. Jernbanelinjen er lagt i de irrgrønne dalsøkkene mellom de nesten lilla lyngheiene, og det er nesten så du forventer å bli overfalt av togrøvere!

På postkontoret i "Aidensfield", som faktisk er et operativt postkontor, kan du også kjøpe all verdens souvenirer fra serien. Kanskje du møter en av de barske politi-gutta der - bilen står jo utenfor...

Puben i serien - "The Aidensfield Arms" - er i virkeligheten Goathland Hotel. Utvendig er det autentisk, men de innvendige pub-scenene er filmet et annet sted.
Likevel er denne puben svært populær, og rundt lunsjtider er det nesten umulig å komme innenfor. Går man rett over veien til "Inn on The Moor" kan man spise en god lunsj i langt roligere omgivelser...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar